Induló babamasszázs

Új babamasszázs tanfolyam indul!

  2019. augusztus 15-én!

 

Várja jelentkezésedet az oktató, Polgári Anett!


Kismama masszázs

Lazító, pihentető és bőrfeszességet támogató, terápiás ayurvédikus kismama masszázs a várandósság idején!

Hírmorzsák

Tudtad-e, hogy a babamasszázsban részesülő babák fizikailag és érzelmileg is fejlettebbek azoknál a babáknál, akiket nem masszíroztak rendszeresen?

Ayurvédikus babaápolás - eredete és célja PDF Nyomtatás E-mail
Az ayurvédikus babamasszázs egy olyan babaápolási irányzat, melynek őshazája India, forrása pedig a tudományok anyja, az ayurvédikus filozófiai tradíció. Indiában évezredek óta formálja az emberek egészségről alkotott nézeteit az ayurvédikus szemlélet.
 
Az Ayurvéda szó fordítása szerint ez a tudomány az életről való valamennyi tudást felöleli és egységes egésszé formálja. Alapját az emberre ható tudati képzetek (vágyak, ösztön, akarat), valamint tudati félelmek (tagadások, lassúság) alkotják, melyek egymásra való hatása meghatározza, hogy az emberre az Ayurvéda szerinti 5 őselem közül melyek hatnak dominánsan. Az elemek dominanciája által létrehozott egyedi ayurvédikus személyiség- és testalkatokat az Ayurvéda is egyedien kezeli, s az egészség megőrzése, valamint a betegségek gyógyítása során személyes kezelésmenetet állít össze. Szemben más gyógyító irányzatokkal, az Ayurvéda személyreszabottsága a testalkathoz igazított olajhasználatban, a gyógynövények gondosan összeválogatott egyvelegében, a táplálkozás, életmódbeli sajátosságok ayurvédikus testalkathoz való igazításában rejlik.
 
Az ayurvédikus babaápolás és babamasszázs során a kisgyermekes családok megismerhetik a szülők és a baba egyéni, testalkatából fakadó jellegzetességeit, mentális és egészségügyi sajátosságait, a szülő-gyermek kapcsolat várható kellemes és megoldásra váró kihívásait. Az ayurvédikus babamasszázs során a baba fizikai és mentális alkatához igazított olajhasználattal a babát a testi-lelki egészség és harmónia felé terelik, így alapozva meg a családok kiegyensúlyozott életét.
 
Az ayurvédikus szemlélet nem csak a baba korszakot követheti végig, de segítségével a családok a gyermek fejlődésének összes szakaszát figyelemmel kísérhetik. Hiszen a gyermekre ható társadalmi hatások, az embertársaival való kapcsolatai, az ezekről kialakított nézetei fogják az ayurvédikus személyiségét formálni. Ebben lehet kontrol a szülő, aki az Ayurvéda segítségével az egyensúly medrében tarthatja csemetéjét.
 
 
 
IWIW megosztásStartlap kedvenchezGoogle könyvjelzőTwitterAjánlás a linkter.hu-raAjánlás a vipstart.hu-raFacebook
Ma 2023. június 01., csütörtök, Tünde napja van. Holnap Kármen és Anita napja lesz.

Ajándék kismamáknak

Lepd meg kismama ismerősödet ajándék babamasszázs tanfolyammal!

 

Ayurvédia a Facebook-onSzavazás

Tudtad-e, hogy az ayurvédikus testtípus ismeretében alakíthatók a babák szellemi-testi képességei?
 
RocketTheme Joomla Templates