Induló babamasszázs

Új babamasszázs tanfolyam indul!

  2019. augusztus 15-én!

 

Várja jelentkezésedet az oktató, Polgári Anett!


Kismama masszázs

Lazító, pihentető és bőrfeszességet támogató, terápiás ayurvédikus kismama masszázs a várandósság idején!

Hírmorzsák

Tudtad-e, hogy a babamasszázsban részesülő babák fizikailag és érzelmileg is fejlettebbek azoknál a babáknál, akiket nem masszíroztak rendszeresen?

Egy alternatív bábafarm Amerikában PDF Nyomtatás E-mail

Ina May Gaskin neve a születéssel foglalkozó szakemberek körében ismerősen cseng, és a várandós kismamák is bizonyára hallották már nevét. Az 1940-ben született hölgy bába, és nem is akármilyen! 1971-ben Tenessee-ben, Summertown városban létrehozta a máig egyedülálló Farm bábaközpontot. 

A farmot Ina May és férje Steven alapították meg. Egy olyan helyet álmodtak, ahol a nők nyugodt és zavartalan körülmények között hozhatják világra gyermekeiket. Azóta közel 3000 szülés csodás történetét mesélhetnék el a Bábafarm szülésznői. Van a világon egy olyan hely, ahol a szülő nő biztonságos támogatást élvezhet a szülést megelőző hetekben, s a baba születését követően is. 

Ina May és Stephen Gaskin hívő emberek. Stephen Gaskin vezette lelki közösséghez csatlakozott Pamela Hunt is. Pamela hippi életében kereste az Urat, s Stephen Gaskin javaslatára Őt az emberek szolgálatában igyekezett megismerni. Pamela csatlakozott Gaskinékhoz, akik buszokban (karavánokban) járták az Államokat Stephen Gaskin előadásait kísérve. A karaván kezdetben 50 buszt jelentett, s a karaván családjaiban akkoriban több nő is várta gyermeke világrajövetelét. Bár kezdetben sem Ina May, sem Pamela nem álmodozott bábanői praxisról, a karavánok családjainak gyermekeit világra segítve ráeszméltek arra, hogy milyen csodálatos maga a születés és a szülő nők milyen különlegesek, szépek és boldogok, mikor gyermekeik világra jönnek. Innentől megállíthatatlanul haladtak a végzetük felé. A hippi karavánoknak állandó helyet keresve hozták létre a Bábafarmot, melyhez a későbbiekben sok család csatlakozott, hogy családjaiknak egészséges életet biztosíthassanak egy természetközeli helyen.

 

Ina May tanulmányai során több vidéki és mexikói bábától is tanult, s tapasztalatait eddig 4 könyvben jelentette meg, melyek közül nálunk 3 kapható

–        Útmutató szüléshez. 2006, 2009, Jaffa

–        Útmutató szoptatáshoz. 2010, Jaffa

–        Spirituális bábaság. 2011, Alternatal Alapítvány

Ina May és a Bábafarm munkájáról, működéséről 2012-ben dokumentumfilm is készült: Születéstörténet - Ina May Gaskin és a Farm bábái. (Birth Story: Ina May Gaskin and The Farm Midwives)

A Bábafarm alapvető törekvése:

–        a nők háborítatlan szülésének segítése

–        a nők eredendő ősi anyai és női ösztöneinek felélesztése

–   hinni abban, hogy mindenki képes a gyermekét természetes úton világrahozni

Az Útmutató szüléshez jobbára minden nő számára egy félelmet elsöprő könyv. Kezdetben születéstörténetek sokaságával ismertet meg minket a szerző. A történetek zöme a Bábafarmon kezdődik és fejeződik be, elvétve akad olyan eset, amikor a szülés kórházi körülmények között fejeződik be. A születés történeteket olvasva Ina May is levonja azt a következtetést, hogy a félelem vagy bárminemű zavar a születés menetét lassíthatja.

Erre jó példa, amikor Ina May saját segítőjének, Pamelának a szülését kísérte, s a vajúdás több mint 1 napig is eltartott. Ina May keresve az okokat és rákérdezve szembesült azzal, hogy Pamelát zavarja, hogy születendő gyermeke édesapjával bár összekötötték az életüket, de egymásnak tett fogadalmukból hiányzott a jól ismert „holtomiglan, holtodiglan, amíg a halál el nem választ” fogadalom. Ina May férje, Stephen egy rögtönzött szertartás során segített megerősíteni a házaspár egymásnak tett fogadalmát, s Pamela 3 órán belül életet adott első gyermekének.

Ezért is fontos tényező a születés körülménye, mely a Bábafarmon nem más, mint az Otthonszületés körülménye. Ina May Gaskin nevéhez kötődik egy speciális, ún. Gaskin manőver alkalmazása is, mely vállelakadásnál hatékony és segíti a baba világrajövetelét. Gaskin ezt a helyzetváltoztatási pozíciót egy belizei bábától tanulta. A farmon sok olyan baba is sikeresen megszületett, aki faros baba volt, vagy lábbal előrefele kívánkozott megszületni.

Ina May már elmúlt 70 éves, de járja a világot. Többek között kétszer is volt már nálunk Magyarországon. Előadásokat tart és tanít, s megpróbálja felnyitni a szemünket arra, hogy lehet és kell is természetesen szülni hagyni minden nőt, s hogy a születés lehet valóban csodálatos és fájdalommentes fordulópontja a nő életének.

 
IWIW megosztásStartlap kedvenchezGoogle könyvjelzőTwitterAjánlás a linkter.hu-raAjánlás a vipstart.hu-raFacebook
Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Ajándék kismamáknak

Lepd meg kismama ismerősödet ajándék babamasszázs tanfolyammal!

 

Ayurvédia a Facebook-on



Szavazás

Tudtad-e, hogy az ayurvédikus testtípus ismeretében alakíthatók a babák szellemi-testi képességei?
 
RocketTheme Joomla Templates