Induló babamasszázs

Új babamasszázs tanfolyam indul!

  2019. április 29-én!

A tanfolyami időpontok:

április 29, 12:00

május 3, 10:00

május 6, 12:00

május 10, 10:00

Várja jelentkezésedet az oktató, Polgári Anett!


Kismama masszázs

Lazító, pihentető és bőrfeszességet támogató, terápiás ayurvédikus kismama masszázs a várandósság idején!

Hírmorzsák

Tudtad-e, hogy a babamasszázsban részesülő babák fizikailag és érzelmileg is fejlettebbek azoknál a babáknál, akiket nem masszíroztak rendszeresen?

Ayurvédikus babaápolás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2009. szeptember 06. vasárnap, 07:55

Az Ayurvédikus babaápolás nem kozmetikai kezeléseket jelent, hanem a baba testi-lelki fejlõdésének támogatását az Ayurvédikus elvek szerint.

 

 Ezt a témát két fõ területre szeretnénk bontani, melyek közül az első terület a baba lelki élete. Az Ayurvéda elvei szerint minden baba a megszületésekor hordozza szülei lelki-tudati mintáit. A magzati korban a szülőktől veszi át (tanulja) a szülők erényeit, de konfliktuskezelési mintáit is. Különösen az anya magzati korban átélt érzései hatnak a csecsemõre.

Az Ayurvéda szerint egy emberben három hatóerő (dosha) és ezeknek különös kombinációja határozza meg az ember lelki és testi alkatát (prakruti). Amennyiben a szülői minták e három erő harmoniáját megbontják, a baba testi-lelki fejlődése során kialakulhatnak hajlamok bizonyos mentális és testi diszharmóniák. E három hatóerõt (Vata, Pitha, Kapha) az átélt konfliktusokon kívül befolyásolják a kialakult étkezési-, mozgási-, alvási-, légzésvételi és egyéb szokások.

A babaápolás keretében az ayurvédikus elvek segítségével a mama képes lehet feloldani a babában rejlő konfliktusokat (félelmek, tagadás, stb.) és közös munkával helyreállítani a baba lelki-testi egyensúlyát.

A másik terület a baba testi fejlődése. Az Ayurvéda szerint egy baba életében az, hogy milyen testtípusba tartozik meghatározza, hogy milyen testi szükségletei vannak. Ezek meghatározzák étkezési-, mozgási-, alvási-, légzésvételi és egyéb szokásait, s talán ami még fontosabb a tanulási képességeit.

A babaápolás keretében az a cél, hogy ezen szükségletek tudatos kezelésével a mama képes legyen a baba, vagy a kisgyermek testi-lelki harmóniájának visszanyerésére, vagy megőrzésére.

Filozófiám a képzésben, hogy átadjak olyan alapismereteket, amelyekkel a kismamák képesek otthonukban is gyakorolni az Ayurvédikus babaápolást, nevelést, és lehetõséget adjak arra, hogy konzultáció, vagy gyakorlás keretében továbbfeljesszék ezt a tudást.

Az Ayurvédikus baba, boldog baba!

Módosítás dátuma: 2013. október 04. péntek, 18:37
 
IWIW megosztásStartlap kedvenchezGoogle könyvjelzőTwitterAjánlás a linkter.hu-raAjánlás a vipstart.hu-raFacebook
Ma 2019. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Ajándék kismamáknak

Lepd meg kismama ismerősödet ajándék babamasszázs tanfolyammal!

 

Ayurvédia a Facebook-onSzavazás

Tudtad-e, hogy az ayurvédikus testtípus ismeretében alakíthatók a babák szellemi-testi képességei?
 
RocketTheme Joomla Templates