Induló babamasszázs

Új babamasszázs tanfolyam indul!

  2019. augusztus 15-én!

 

Várja jelentkezésedet az oktató, Polgári Anett!


Kismama masszázs

Lazító, pihentető és bőrfeszességet támogató, terápiás ayurvédikus kismama masszázs a várandósság idején!

Hírmorzsák

Tudtad-e, hogy a babamasszázsban részesülő babák fizikailag és érzelmileg is fejlettebbek azoknál a babáknál, akiket nem masszíroztak rendszeresen?

Ayurvédáról
Az Ayurvéda alapfilozófiája PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
Az Ayurvéda India ősi, holisztikus szemléletű gyógyító tudománya, melynek több mint 5000 éves hagyományai vannak. Holisztikus, mert nem csak az adott személy betegségére koncentrál, de vizsgálja és tanulmányozza annak környezetét, gondolkodásmódját és magatartási mintáit is.
Elsődleges célja nem a gyógyítás, hanem a betegségek megelőzése és teszi ezt méregtelenítő eljárásokon át az ember lelki egészségének támogatásán keresztül.
 
Az Ayurvédikus gyógyítás természetes, növényi készítmények használatán alapul, melyeknek megfelelő kombinációja hivatott újból egyensúlyt teremteni az ember fizikai és lelki állapotában.
 
AZ 5 ŐSELEM TANA
 
Az Ayurvéda filozófiájának központi tana az 5 őselem elmélete, melyek az Ayurvéda szerint felépítik éppúgy a körülöttünk látható világot, mint fizikai testünket. Ez az 5 őselem nem más, mint az éter, a levegő, a tűz, a víz és a föld.
 
 
Ezeket az alapelemeket nem, mint önvalójukat kell elképzelnünk a testünkben, sokkal inkább ezeknek az elemeknek a tulajdonságait figyelhetjük meg magunkban.
 
Az éternek a kitöltő jellegét, a levegőnek a száraz és hideg jellegét, a tűznek a melegét és égő tulajdonságát, a víznek a tápláló és puhító vonását, a földnek pedig a szilárd és stabil jellegét. Vegyük példaként a tüzet, amelynek nem a lángjai érezhetők bennünk, sokkal inkább a tűznek a meleg, égető, csípő érzése. Gondoljunk csak az emésztési zavarokra, pl. a gyomorégésre, amikor érezhetjük a tűznek a csípős, égető tulajdonságát. A tűz fizikai tulajdonságai mellett az ember mentalitását is befolyásolja. Egy harmonikus tűz típusú ember kreatív és imádja a fejlesztő foglalkozásokat, de ha a babáknál maradunk, akkor a kreatív, ötletes játékokat (pl. építőjátékok). Ugyanakkor akaratos és hisztizésre is hajlamos lehet. Mindegyik őselemmel végig lehetne vinni az előbb említett példát, a lényege az őselemek elméletének nem más, mint hogy ezeknek az elemeknek a különböző arányú kombinációi meghatározzák az adott személy külső, fizikai felépítését, szervezetének belső működését, valamint a mentális jellemvonásait.
 
AZ AYURVÉDIKUS GYÓGYÍTÁS CÉLJA
 
Az elemek dominanciájának ismeretével konkrét, személyreszabott kezelést biztosít minden egyén számára az Ayurvéda. A gondosan kiválasztott olajok, a tudatállapotot befolyásoló eszközök (pl. jóga, meditáció) segítségével az emberre ható őselemek felborult állapotát (túl- vagy alulműködés), a felhalmozódott méreganyagok kiürülését nagy hatékonysággal lehet előmozdítani és újból elvezetni az egyént a testi és lelki harmónia felé.
 
IWIW megosztásStartlap kedvenchezGoogle könyvjelzőTwitterAjánlás a linkter.hu-raAjánlás a vipstart.hu-raFacebook


Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Ajándék kismamáknak

Lepd meg kismama ismerősödet ajándék babamasszázs tanfolyammal!

 

Ayurvédia a Facebook-on



Szavazás

Tudtad-e, hogy az ayurvédikus testtípus ismeretében alakíthatók a babák szellemi-testi képességei?
 
RocketTheme Joomla Templates